Ismét karitász napot szerveztünk venezuelai gyerekek számára

A Szent Erzsébet Karitász Központ a nyár során második alkalommal szervezett élménynapot azon venezuelai családok gyermekeinek, akiket karitász központunk rendszeresen támogat a mindennapokban. Ez alkalommal 7 család összesen 15 gyermeke jött el az alkalomra. A Központ munkatársai mellett ismét fiatal spanyolul tudó önkéntesek segédkeztek a programok során. Alább közöljük egyikük, a 16 éves Szabó Anna beszámolóját: 

Július 18-án családunkkal együtt vettünk részt a venezuelai menekült gyerekeknek szervezett táborban, ahol ezúttal a kiránduláson volt a hangsúly.

A gyülekezést követően, finom reggelit kaptunk, így indultunk a Hármashatár hegyre, a Guckler Károly kilátóhoz. A gyerekek végig vidámak voltak, jól érezték magukat. Az erdőben, a fák árnyékában kellemes volt az idő, de a hegycsúcs meghódítása azért így is próbára tett bennünket.

A közösen elköltött ebéd után a Hajógyári-sziget focipályáját vettük célba, hiszen az előző kiránduláson is kiderült már, hogy a fiúk nagyon ügyesen és nagy kedvvel játszanak. Akiknek nem volt kedvük a fárasztó kirándulás után futkosni, azok az árnyékban játszottak „most mutasd meg!”-et. Jókat nevettünk, a legkisebbek is lelkesen játszottak.

A napot fagyizással zártuk, reméljük, hogy a gyerekek élményekkel gazdagodva és boldogan mentek haza. Tudjuk, hogy milyen nehéz nekik beilleszkedni Magyarországon, nehéz nekik az iskola magyar nyelven, kevesen barátkoznak velük. Éppen ezért reméljük, hogy legközelebb is örömmel töltik majd el velünk a következő nekik szervezett napot a nyári szünetben.

Szabó Anna

karitász ifi segítő

Categories: