„Vár a nyár” karitásztábor a nyergesújfalui karitász csoport szervezésében

Karitász tábort szervezett a nyergesújfalui csoport a Szent Erzsébet Karitász Központ „Vár a nyár” programjának támogatásával gyermekek számára. A gazdag programok között volt kézműves foglalkozás, agyagozás Lőcsi Krisztina keramikus, iparművész vezetésével, buszos zarándoklat Péliföldszentkeresztre és gyermekprogramok a Látogató Központban, strandolás, élményfürdőzés a szőnyi szabadidő parkban, kirándulás az esztergomi Őslény és Állattani múzeumba, és a Bazilikába, látogatás a Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontba.

A programokat sok játék színesítette, az étkezéseket finom uzsonnák, gyümölcs, fagyi egészítették ki, naponta több alkalommal volt közös imádság is.

A tábor kis záróünnepséggel, közös sütizéssel ért véget a szülők jelenlétében, és minden család hazavihetett egy-egy tartós élelmiszer csomagot is, valamint finomságokat a Magyar Élelmiszerbank által és a Szent Erzsébet Karitász Központ közreműködésével az  Édesszáj program keretében kiosztható adományokból.  

A gyermekek elmondása és saját véleményünk alapján is a résztvevők nagyon jól érezték magukat. Az öt nap szeretetben, keresztényi szellemben, vidámságban telt, sok-sok élménnyel.”

Karkó Józsefné Ica
karitász önkéntes munkatárs 

Categories: