Karitászos lelki nap Szent Márton köpenyénél 

Szóda Józsefné karitász önkéntesünk beszámolója 

A Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatójának, Csorba Gábornak és Márton Andrea irodavezetőnek nagyszerű kezdeményezésére 2023, július 13.-án, lelkinapot szerveztünk az iroda munkatársainak és az egyházmegye Karitász Régió vezetőinek az Esztergom-bajóti régióhoz tartozó Tokodon, a Szent Márton plébánián. A vendégeket a helyi karitász csoportvezető, Robotka Zoltánné Rózsika, Ferenczy Éva régióvezető és jómagam Szóda Józsefné fogadtuk.

Már az érkezés pillanatában érezni lehetett azt a szeretetteljes légkört mely az egész napunkat meghatározta. Őszinte és szívélyes volt az ismerkedés. Közös imával kezdődött a nap programja, melyet Csorba Gábor igazgató vezetett. Imádság után felhívta a figyelmet, hogy jól használjuk fel a mai nap idejét, lépjünk be egymás szolgálatába, cseréljünk fontos ismereteket, merjünk őszintén beszélni, gondjainkról, hiányosságainkról. arról, hogyan lehet hatékonyabbá tenni a központ és a hozzátartozó karitászcsoportok munkáját. A munkánkban csak akkor leszünk hitelesek, ha Jézust felvállalva közvetítjük az örömhírt embertársaink felé.  

Márton Andrea szakmai irodavezető kiemelte, hogy a jó együttműködés feltétele a felelős, naprakész adatszolgáltatás, a bizalom és ezt hivatott erősíteni a mai nap.

A nap hozadéka volt még, hogy kölcsönösen megismertük az egyes programok központi ügyintézőit, és átbeszéltük, hogy az egyes programok elvárásaihoz milyenek a vidéki karitászcsoportok adottságai, lehetőségei.

Kellemes élményként éltük meg a vendégcsoport örömét, amikor megmutattuk a tokodi „Értékek és Gyűjtemények házát” ahol felfedezhették Karitász Központból kapott adományok egy részét is, és bemutattuk, hogyan lehet újszerűen hasznosítani, hogyan lehet a félredobott, megunt játékokban, tárgyakba felismerni a kincseket és ezeket közkincsé tenni. Mindezt a lehetőséget, adományt szeretettel köszönjük, hiszen a kiállítás minden szegletében felvillan a központi adomány.

Minden alakom és találkozás egy örömforrás, „mert jót tenni jó”. Megtapasztaltuk, hogy milyen nagyszerű közösségépítő lehetőség egy ilyen program. A találkozás, a sok-sok élmény imádsággal zárult a tokodi templomban. Közösen mondtunk Istennek köszönetet és hálát minden élményért, találkozásért a szép napért. Elmondhattuk: „Uram jó nekünk itt lenni”

Szóda Józsefné, Robotka Zoltánné, Ferenczy Éva

Categories: