Kirándulás venezuelai barátainkkal

A Szent Erzsébet Karitász Központunk immár harmadik éve segít olyan családokat, akik Venezuelából az ottani politikai és gazdasági válság elől menekülve, repatriációs program keretében érkeztek hazánkba. Sok nehézséggel élik mindennapjaikat, nyelvi, iskolai, munkaügyi, lakhatási problémák közepette.

Év közben a támogatási programjaink által és egyéb lehetőségeink szerint segítjük a családokat, most pedig a nyár elérkeztével ismét napközis programra invitáltuk a gyermekeiket.

Ezúttal 5 család 9 gyermeke jött el a meghirdetett kirándulós napra, 2023. június 29-én, és a karitász központ két munkatársa mellett fiatal, lelkes spanyolos önkéntesek is eljöttek, hogy ezt a napot megosszák velük.

Kirándulásunk ez alkalommal a pilisborosjenői várromhoz vezetett, a tetszetős Teve-Sziklát is útba ejtve. Önkénteseink szervezésében a várrom mellett izgalmas vetélkedők, sportversenyek, „rabló-pandúr” játék és focimeccsek következtek, valamint egy kincskeresés, a nap végén pedig a Duna partján egy nagy fagyival enyhítettük a fáradtságot a nagy melegben.

Jó érzés volt látni, hogy ez az egyszerű kirándulós program mennyi örömöt ad ezeknek a gyerekeknek, akik sajnos sokszor elszigetelten, belvárosi lakásukban töltik a nyarat, messze a természettől, élmények nélkül.

A nyár folyamán további kirándulási napokat tervezünk, remélve, hogy legközelebb még több résztvevő lesz.

Köszönjük önkénteseink segítségét!

Szabó Csaba

koordinátor

Fotó: Szent Erzsébet Karitász Központ 

Categories: