111. Járjunk együtt az Úrral!

„Lábunk együtt járjon, kezünk együtt gyűjtsön, szívünk együtt dobbanjon, bensőnk együtt érezzen, elménk gondolata egy legyen, fülünk együtt figyeljen a csöndességre, szenünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon, ajkunk együtt könyörögjön az Atyához irgalomért” (Szeretetláng lelki napló – Kindelmann Erzsébet asszony)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

A mottóban olvasható fohász Jézus meghívása, jelzi újra és újra, hogy hív és vár minket. Vár minket munkatársaknak a megváltó művében, hogy senki se vesszen el. Mindegyikünket személyes hív, mindegyikünknek személyre szabott feladata van.

A megváltás ugyan megtörtént, de a hatékonyságát minden ember személyes ÁMEN-je tudja aktiválni a maga számára. Az egyetemes megváltás a szükséges feltétele volt az emberiség számára, hogy megmeneküljönk az örök kárhozattól, de itt a földön a világ végéig folyik a harc értünk emberekért, a mi üdvösségünkért.

Jézus azt akarja, hogy együtt vigyük végbe és tegyük fel a koronát erre a királyi műre. Az Ő hívása a legszentebb és a legnagyobb megtiszteltetés, mert a Királyok Királya, az Örök Főpap, a Mindenható Isten hív miunket a közös áldozatbemutatásra, ami lelkeket ment. A mi vállalásunk a karitászban egy útja ennek a közös munkának. De nyilván nem csak a hivatalos karitász szolgálatunkban, hanem minden pillanatban Őt képviseljük, otthon, a munkában, mindenhol.

A Gondviselő Isten különböző körülmények közé helyezett minket, de mindnyájunknak ugyanaz a küldetése. Jézussal együtt járni, együtt gyűjteni… Ez a feltétele, követelménye annak, hogy Vele közösségben legyünk. Ahhoz, hogy a Mennyben közösségben legyünk vele, már itt a földön is egyek kell lennünk vele. Ehhez adja az Egyház keretét, a szentségeket, mindent megad nekünk, hogy felébredjen és ízzon bennünk a vágy a Vele való teljes és végleges közösségre.

Olyan csodálatos, magasztos cél és jövőkép ez, amit semmi nem múlhat felül, ezen kívül pedig ez az egyetlen életmegoldás, hiszen rajta kívül nincs más, ami életre, örök életre vezet. Legyünk hálásak és ne sajnáljunk semmi fáradságot, ne ismerjünk határt, hogy a szeretetet kimutassuk és megtegyük az Isten igazságát. Ez fáradságos út, tele áldozattal, fájdalommal és elvezet a magunk Kálváriájára. De nem vagyunk egyedül. Az Úr velünk van és tudja mi a szenvedés, az áldozat. Az Ő szeretete mindenható, nála nem kell sorban állni, nem kell sorszámot húzni. Mindenkor, mindenütt jelen van. Ha hívjuk, már érezzük is hogy itt van, figyel rán, simogat, vezet, nem enged el, együtt jön velünk. És a nagypéntek után mindig a húsvét következik.

Hirdetések:

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban március 17-én 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , https://www.facebook.com/Szent-Erzs%C3%A9bet-Karit%C3%A1sz-K%C3%B6zpont-272892942722531

·         A Szent Erzsébet Karitász Központ kérésére főtisztelendő Feldhoffer Antal plébános atya minden első hétfőn 15.30-kor karitász szentmisét mutat be a 1035 Budapest, III. ker. Kórház u. 37. szám alatti Szent József templomban. Miseszándék: élő és elhunyt karitászosokért. A következő alkalom kivételesen április 12. lesz, mert az első hétfő húsvéthétfő. Reméljük, hogy a járványügyi korlátozások addigra már nem lesznek szükségesek!

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: