110. Jóságos püspök atya

„Ti adjatok nekik enni / Dete illis vos manducare” (Mt 14,16) – Snell György püspök atya jelmondata

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

György püspök atyát, főegyházmegyénk segédpüspökét, a Szent István Bazilika plébánosát, és KARITÁSZ egyik legbuzgóbb segítőjét, támogatóját mind a helyi plébánián, mind az egyházmegyénkben jól ismertük szeretetteljes, higgadt, kiegyensúlyott, következetes, nagyvonalú, megértő, segítőkész lelkipásztorként.

Napestig sorolhatnánk jótetteit közel 50 éves papi és 7 éves püspöki szolgálatában. Teljesen jellemző volt rá püspöki jelmondata, igazi karitászos lelkületet jelent, melyet ő a maga a kormányzói helyén tökletességre vitt. A tökéletesség maga a SZERETET, maga ISTEN. Aki vele találkozott, beszélt, aki hallgatta tanítást (közösen legutóbb október 10-én a Caritas Hungarica díj átadásákor), mindenki érezte, tudta, hogy a Szentlélek szól általa mind Isten országának hirdetésében, mind Isten irgalmas szeretetének közvetítésében.

Mindezekkel együtt, a rá egyik legjellemzőbb, a krisztusi fogalom szerinti gyermeki lelkület volt az, ami engem különösen, de másokat is megérintett. Egy püspök, aki teljes ráhagyatkozással, bizalommal van Isten és az Ő gondviselő szeretete iránt. Csodálatos tanúságtétel – köszönjük ezt is és minden tettét, imádságát püspök atyának.

Tegnaptól már a mennyben örül Krisztus győzelmének, az Igazság és a Szeretet végső győzelmének és ezzel együtt segít minket, közbenjár értünk, hogy mi itt a küzdő egyházban ugyanazzal a szeretettel végezzük szolgálatunkat, ahogy ő és az ő tanítómestere, az Úr tette.

Megtiszteltés volt már önmagában az is, hogy itt a földön ismertük őt, hallgattuk, a szentmisékben, a szentségekben vele lehettünk. Ennek a megtiszteltetésnek feleljünk meg életünk további részében is!

caritas_logo_jpgImádkozzunk az ő lelki üdvéért is, hiszen mindnyájan rászorulunk Isten irgalmára és tegyük a jót továbbra is püspök atya tanítása és példája szerint!

Ő már célbaért, mi még úton vagyunk, de végül mindnyájan együtt lehetünk a teljes, végtelen örömben, boldogságban, a szentek közösségében, és színről színre látjuk majd a Teremtőt, a Megváltót! Ez a mi jövőképünk, ami György püspök atya számára már a jelen valóság.

https://www.magyarkurir.hu/hazai/elhunyt-snell-gyorgy-puspok

Hirdetések:

·         Fedhoffer Antal atya is Covid beteg, kérem, hogy éret is imádkozzunk! A március 1-i hétfői karitász szentmisét Michels Antal plébános atya mutatja be helyette. Anatal atyáért, minden betegért és az elhunytakért is imádkozunk majd. Helyszín a 1035 Budapest, III. ker. Kórház u. 37. szám alatti Szent József templomban. Miseszándék: élő és elhunyt karitászosokért.

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban március 3-án 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , https://www.facebook.com/Szent-Erzs%C3%A9bet-Karit%C3%A1sz-K%C3%B6zpont-272892942722531

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: