Lelki Tábor Cserépfalun

Az idén, július közepén, a Szent Erzsébet Karitász – Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ szervezésében 20 gyógyulófélben lévő szenvedélybeteg vehetett részt a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) egy hetes lelki táborában.

A tábor 12 éves múltra néz vissza: tíz évig, egy házaspár vendégszeretetének köszönhetően Somogybükkösdre utaztak a testi és lelki táplálékot egyaránt keresők, majd tavaly már Cserépfalvára, a Bükk lábánál fekvő kis faluba tették át a helyszínt.

Az elhelyezés egy bérelt telken, az azon épült és erre a célra alkalmasan berendezett házakban történt. A reggeliről és a vacsorától a táborlakók maguk gondoskodtak, ebédelni átsétáltak a helyi kisvendéglőbe.

Délelőttönként elmélkedéseket hallgattak Fazekas György atyától, a KASZ lelkészétől, kiscsoportos beszélgetéseken vettek részt majd szentmisével zárult az ebéd előtti program.

A délután kirándulásokkal, strandlátogatással (Bogács pár kilométerre van), vetélkedőkkel telt; esténként énekléssel, tábortűzzel, az utolsó estén műsoros esttel zárult a nap.

A résztvevők lelkileg feltöltekezve, élményekkel gazdagodva tértek vissza, abban a reményben, hogy jövőre talán ismét találkozhatnak.

Categories: