„Sára Boldogsága” napközis tábor Újpalotán,

melynek különlegessége az volt, hogy két ifjú karitászos segítő és aktív ministráns alakította ki a programokat és vettek részt annak szervezésében. Szeretettel osztjuk meg Mátyus Eszter és Busa Barnabás élménybeszámolóját

Július első hetében került megrendezésre a XIV. nyári napközis tábor a Budapest-Újpalotai Boldog Salkaházi Sára Plébánia területén, amelyet a Szent Erzsébet Karitász Központ anyagilag is támogatott.

Az elmúlt évekhez képest eltérő tábor került most megrendezésre, hiszen a hét folyamán a tábor programjait Budapest területére szerveztük, vagyis most nem voltak gyalogtúrák, városlátogatások. A szervezés is teljesen megújult. A korábbi táborokat akkori plébánosunk, Repcsik Gyula atya szervezte, idén viszont Fehér Zoltán plébániai kormányzó atya kérésére – az ő segítsége mellett – mi, fiatalok szervezhettük és tervezhettük meg a tábort,  karitászmunkatársak segítő kíséretével.

A hét tele volt izgalmas programokkal és lelki feltöltődéssel. Hétfőn kulacsot és baseball sapkát kaptunk plébániánk karitászcsoportjától, amelyet a Szent Erzsébet Karitász Központ bocsátott rendelkezésre. Nagyon hasznosak voltak ezek a tárgyak a nyári melegben, mindenki örömmel használta őket, és egyúttal hasznos tapasztalatot kaptunk a karitászmunkáról is.

A programok között volt a Szemlő-hegyi barlang meglátogatása, ahol a hűvös levegő mindenkinek felüdülést jelentett, de megnéztük a Felsővízivárosi Szent Anna plébánia orgonáját is, melyet Csurilla Patrik karnagyunk mutatott be részletesen. Az orgonabemutató után a Duna budai partjáról láthattuk a Szent István Bazilikát is, ahol a hét folyamán szintén látogatást tettünk. Itt is megismerkedtünk az orgona jellemzőivel, hiszen táborunk egyik célja volt az egyházzene megismertetése is. Minipoliszban tett látogatásunkat még a felnőtt kísérők is nagyon élvezték. Másik kedvenc programunk a Tropicarium volt, ahol a legjobban a rájasimogatást élveztük. A zárónapi hagyományos palacsintasütést pedig nagyon köszönjük plébániánk karitászmunkatársainak!

A hét folyamán a 45 fő táborozó a szórakoztató csoportos tevékenységeknek és a lelki programoknak köszönhetően egy jól összekovácsolt, vidám csapat lett a tábor végére. Az előadások és beszélgetések során valamennyien sok új dolgot tanulhattunk. Összességében a tábor nagyszerű lehetőség volt arra, hogy új barátokat szerezzünk és lelkileg is feltöltődjünk, mi szervezők, a segítők és gyerekek is egyaránt.

A visszajelzések alapján a tábor jól sikerült és felejthetetlen élményt nyújtott mindenki számára. Számunkra, szervezők számára nagyon sokat jelentett, hogy mindenki rendkívüli módon támogatta tevékenységünket és minden ötletünket barátságosan fogadta.

Categories: