220. Hála az Úrnak, köszönet szeretett testvéreimnek Krisztusban!

„Lábunk együtt járjon, kezünk együtt gyűjtsön, szívünk együtt dobbanjon, bensőnk együtt érezzen, elménk gondolata egy legyen, fülünk együtt figyeljen a csöndességre, szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon, ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért! Ámen” (Kindelmann Károlyné Szántó Erzsébet asszonynak diktálta le az Úr Jézus magánkinyilatkoztatásban ezt, az Urral való egység imáját, 1962. május 4-én – Szeretetláng napló)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Ezúton értesítek minden karitász önkéntest, az egyperces olvasóit, hogy az ötéves karitász igazgatói mandátumon lejárt és Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek atya mást bízott meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatásával.

Köszönöm a közös munkát, azt a sok kegyelmet, amit együtt kaptunk, hogy megteremhessük a szeretet maradandó gyümölcseit az Egyház egységében, Jézussal, Jézusért.

Nagyon hálás vagyok a Jó Istennek ezért az időszakért és hálásan köszönöm mindenkinek, akikkel lábunk együtt járt, kezünk együtt gyűjtött, szívünk együtt dobbant, bensőnk együtt érzett, elménk gondolata egy volt, akikkel fülünk együtt figyelt a csöndességre, akikkel szemünk egymásba nézett és tekintetünk összeforrt, akikkel ajkunk együtt könyörgött az Atyához irgalomért, a szegényekért, rászorulókért, az Egyházért. Az Úrral egységben tettük mindezt.

Fábry Kornél, újonnan szentelt püspök atya is ezen egységimával él együtt, meg is zenésítette, a szept. 2-i szentelési szentmisén is felhangzott ez az ima: https://www.youtube.com/watch?v=KaSVm_Gt7nE

Ezzel az imádsággal zárom a karitász egyperces sorozatot és kívánok minden olvasónak, karitászosnak további áldott életet, szolgálatot ebben a szent küldetésben, a karitász munkában, az Úr áldásával, a Szentlélek ajándékaival és a Boldogságos Szűzanya oltalma alatt!

Csorba Gábor

állandó diakónus

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Iroda: 1033 Budapest III. ker. Szentendrei út 69-71. (Kövi Szűz Mária Plébánia)

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap, ahol a korábbi egypercesek is elérhatők: www.karitaszkp.hu

Categories: