Határtalan segítségnyújtás

Az Esztergom – Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja immáron 10. alkalommal indítja el segélyszállítmányát Kárpátaljára 2023. március 16-án.

Csorba Gábor, állandó diakónus, karitászigazgató úr megáldotta az adományokal megpakolt autókat és az útnak induló karitász munkatársakat, önkénteseket és a segélyszállítmányt.

A jelenlegi segélyszállítmány nagy része 3 újonnan kialakításra kerülő, óvoda berendezéseit tartalmazzák.

A március 15-i Nemzeti ünnepünk után útnak indult segélyszállítmányunk Munkácsi Egyházmegyei Karitászba, ahol az adományok célba értek. Most  egy  60 férőhellyel bővülő magyar óvodának vittünk kiságyakat és matracokat, valamint egyéb kiegészítő felszereléseket.  Munkácson most volt lehetőségünk, és megtekintettünk a Szent Márton Székesegyházat.

2022. február 24-én kirobbant orosz ukrán háború következtében nehézségekkel küzdő Munkácsi Karitász és rajtuk keresztül a menekültek megsegítése volt elsődleges célunk, mint Karitász Központ. 2022-ben  9 szállítmányunk összesen 30.962 kg, és 67,2 millió forint értékben juttattunk el adományokat Kárpátaljára, célzottan a Munkácsi karitász egyes településeire, plébániaira, óvodáiba.

Köszönjük az adományozók nagylelkű támogatását!

Deo gratias!

Márton Andrea, szakmai irodavezető

Fotó: Szabó Csaba

Categories: