Jótékonysági körút

Csoki, cukor, rágó, citromlé volt a batyunkban, amikor útra keltünk az Élelmiszerbank adományával az első célpont a pesterzsébeti karitász felé. Molnár Noémi Zsuzsanna a Szent Lajos és Szent Antal plébánia karitász vezetője szeretettel fogadott  minket  és ha már ott voltunk felpakoltunk egy kis ruhaadományt is a környezetbarát elektromos autónkban. A nap végén ezt a Józsefvárosi telephelyünkre szállítottuk, ahol rendszeresen szervezünk ruhaosztást. No de vissza Erzsébetre, ahonnan tovább utazva a következő állomás főtisztelendő Cseh Zoltán atya   kőbányai Szent György  plébániája volt, ahol szinte egymást váltják a különböző gyerektáborok.

Másnap egy nagyobb méretű Ford kisbusszal vágtunk neki a Pilisnek, de előtte még meglátogattuk a budakalászi Szent Ferenc karitász csoport vezetőjét Soósné Erdő Klárát, hogy átadjuk az élelmiszermentésből az Élelmiszerbank által hozzánk eljuttatott adományt.

Miért fontos az élelmiszermentés? Nekünk háromszorosan is jó cselekedet. Először is Isten ellen való vétek az élelmiszer kidobása. Másodszor a fenntartható fejlődés érdekében és a Föld védelmében fontos, hogy ne legyen belőle szemét. Harmadszor pedig a rászorulók megsegítésére szolgál testi-lelki örömöt okozva nekik.

Szóval Budakalász után átkeltünk a hegyen és így Esztergomba, Ferenczy Rudolfné Évához az Esztergom-Bajóti régió karitász vezetőjéhez is eljutott az édesség. A következő találkozónk Molnárné Bécsi Margittal Bajóton volt, ahol egy kutyus is nagy örömmel várta az érkezésünket. Margit a helyi csoportvezető mesélt a karitász terveiről és megköszönte a gyerekeknek szánt adományt.

Innen Tardosra vezetett az utunk, ahol pelenka csomagokat adtunk át, a helyi karitász vezetőjével Rendek Józsefné Annával közösen egy fiatal édesanyának a Katolikus Karitász és a DM közös támogatásának keretében. Irány újra Budapest, ahol Zuglóban még lehoztunk egy szekrényt a harmadik  emeletről , ami mostanra a miskolctapolcai táborhelyünk felszerelésének része lett. Itt rendszeresen szervezünk rászoruló családoknak és gyermekeknek táborokat. Hát hosszú volt a nap, de küldetésünket teljesítettük a Szentírás szellemében!

Categories: