Nyári élménynapok a Szent Erzsébet Karitász Központ szervezésében

Az idei nyáron is éreztük annak a szükségességét, hogy valamilyen formában karitász központunk is kínáljon programokat a nehéz sorsú gyerekeknek, ami kicsit színesebbé, boldogabbá teszi a szünidejüket. Ugyanis számos olyan családról tudunk, ahol sajnos a szegénység vagy a szülők munka miatti túlterheltsége miatt a gyerekek nem tudnak minőségi nyaralásokon részt venni, élmények gyűjtése helyett a négy fal között, magukban töltik a vakációt.

Központunk szervezésében 5 élménynap valósult meg, egyenként kb. 15 gyermek részvételével. A programok között volt mozi, sárkányhajózás, kalandpark, vadaspark látogatás, foci, és vetélkedők, társasjátékok. És persze nem maradhatott el a strandolás sem az idei különösen meleg hónapokban, a résztvevő gyerekek közül többek számára ez volt az egyetlen alkalom a pancsolásra egész nyáron.

Hálával gondolunk kedves fiatal önkéntes segítőinkre is, akik biztosították a felügyeletet, játékokat, vetélkedőket szerveztek, menedzselték az étkeztetést, végső soron megosztották a szeretetüket a meghívott gyerekekkel. 

Categories: